Blog

Szakértőket kérdezek a jelenlegi helyzetről most Sándorfi Balázzsal a Bankmonitor.hu alapító-ügyvezetőjével. 20 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkezik. Alapító-cégvezetőként 10 évig építette a Portfolio.hu-t, majd amikor szűknek érezte, hogy kizárólag a befektetési területtel foglalkozzon, jött a Bankmonitor.hu ötlete, ahol a teljes lakossági és KKV pénzügyi igényeket megpróbálják lefedni és szakértelemmel kiszolgálni.

Valkó Dávidot kérdeztem jelenlegi helyzetről.  2011. elejétől az OTP Jelzálogbank és az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Mindemellett egyetemi előadásokat is szokott tartani, valamint a szaksajtóban jelennek meg rendszeresen publikációi. A teljes beszélgetést a szöveg alatt lehet meghallgatni.

Szakértőket kérdezek a jelenlegi helyzetről, most Balla Ákost kérdeztem a jelenlegi helyzetről. 2000-ben alapította meg saját vállalkozását, a Balla Ingatlant, amely mára a három legnagyobb ingatlanközvetítő cég egyike. 2002 és 2015 között dolgozott a Colliers International-nek igazgatói pozíciókban. A Teljes beszélgetés a szöveg alatt meg tudod hallgatni.

Szakértőket kérdeztem meg a jelenlegi helyzetről most Balogh Lászlóval  az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével beszélgettem, 2009 óta erősíti az Ingatlan.com csapatát, előtte a Deloitte tanácsadócégnél dolgozott. A Teljes beszélgetés a szöveg alatt hallgatható meg.

Soóki Tóth Gáborral az Otthon Centrum elemzési vezetőjével beszélgettem a jelenlegi helyzetről. Szakterületei az ingatlanberuházások üzleti tervezése és az ingatlangazdálkodás. A Teljes beszélgetés a szöveg alatt hallgatható meg.

Szakértőket kérdezek meg a jelenlegi helyzetről, most Soóki Tóth Gáborral az Otthon Centrum elemzési vezetőjével beszélgettem. Szakterülete az ingatlanberuházások üzleti tervezése és az ingatlangazdálkodás, valamint komplex városfejlesztési programok előkészítése. A Teljes beszélgetés a szöveg alatt hallgatható meg.

Ez a mostani egy igencsak bizonytalan időszaki mindenki számára. Viszont van pár dolog ami biztos. Az egyik ilyen, hogy az emberek nem tudnak dolgozni a karantén és a kijárási korlátozás miatt és sokan tőlünk bérlik a lakásukat vagy az irodájukat. Összeszedtem mit javaslok, hogy mihez kezdj ha késve vagy egyáltalán nem fizetik a bérleti díjakat.

Ne várj az új szabályokkal amíg az egyik bérlőd vagy annak munkatársa megfertőződik. Legyél proaktív és amennyire csak lehet írányítsd te a megelőző intézkedéseket. Azokat a példákat szedtem össze amit mi is tanácsoltunk a bérlőinknek és amit más boltokban, üzletekben láttam.

Milyen gyakran írja le, hogy mit szeretne elérni december 31-ig? Fejben sokszor összegyűjtjük, hogy mik a céljaink, de számokkal is meg szokta tervezni? Érdemes az adott évre a "nagy köveket" beírni, azokat az eseményeket amik köré az évünket szervezni akarjuk. Így sokkal tisztábbá válnak feladataink és az azokhoz kapcsolódó bevételek és kiadások is.

Az év eleje nem csak az évtervezés ideje, hanem az előző év lezárásáé is. Ilyenkor egyeztetünk pénzügyesünkkel vagy könyvelőnkkel az előző év zárását illetően. Pontos számokat kapunk, amely alapján tudunk tervezni a következő évben. Többek között annak is utánaszámolhatunk, hogy mekkora osztalékot tudunk kivenni cégünkből.

<