Balázs Sándorfi – Loan while COVID-19

Sándorfi Balázs a Bankmonitor.hu alapító-ügyvezetője. 20 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkezik. Alapító-cégvezetőként 10 évig építette a Portfolio.hu-t, majd amikor szűknek érezte, hogy kizárólag a befektetési területtel foglalkozzon, jött a Bankmonitor.hu ötlete, ahol a teljes lakossági és KKV pénzügyi igényeket megpróbálják lefedni és szakértelemmel kiszolgálni.
Rendszeresen foglalkozik az átlagember pénzügyeitől kezdve a legvagyonosabb magánszemélyek közé tartozók kérdésein át a vállalati finanszírozás kérdéseivel.
Vendégelőadóként megfordul a hazai gazdasági felsőoktatás vezető intézményeiben és időről-időre vezető pozícióban van ismert piacvezető cégeknél.

Amiről beszélgettünk:

  • Hogyan élted meg ezt az elmúlt 2 hónapot a karantén és kijárási korlátozás idején? Mint magánszemélyként és mint ügyvezetőként. (1:28)
  •  Hogy látod most, hogy lassan kezdik feloldani a korlátozásokat és lassan kezd visszatérni az élet itthon és a különböző országokban. Mi várható ezek után így ősszel? Vagy jövőre mi fog történni? (2:38)
  • Azt a kérdést kaptam az ingatlan tulajdonosoktól, hogy egyrészt most talán mindenki arra vár, hogy lemennek az ingatlan árak és hogyha esetleg lemennek akkor hitelre akkor most érdemesebb így ingatlant venni? Te mit gondolsz erről, hogy hogyan alakul így a lakáshitelezés, érdemes idén lakást venni hitelre? (6.37)
  • Mi annak az oka, hogy ekkora eltérések vannak egyébként így a bankoknál a hitelbírálatnál? (14:05)
  • Mit tanácsolsz a hosszútávú bérbeadóknak vagy azoknak a tulajdonosoknak, akiknek van egy vállalkozásuk pl. gyártócégek, e kereskedő cégek tulajdonos vezetői nekik van értelme most ingatlant venni vagy tudnak felvenni hitelt cégként is? Vagy érdemesebb kivárni jövő évig? (15:25)

#estatediplomat

<