Dávid Valkó – Is it better to buy or to rent an apartment now?

Valkó Dávid, terület- és településfejlesztő geográfus, földrajz tanár, illetve újságíró alapdiplomája, majd ingatlanszakértő másoddiplomája megszerzését követően, 2000 óta ingatlanpiaci elemzőként tevékenykedik. 3 évet az Ecorys Kft.-nél, 7 évet az Otthon Centrumnál töltött, 2011. januártól pedig az OTP Jelzálogbank és az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Mindemellett egyetemi előadásokat tart, valamint a szaksajtóban jelennek meg rendszeresen publikációi.

Amiről beszélgettünk:

  • Hogyan viseled az elmúlt hónapokat és a karantént? Cégen belül hogyan kezeltétek az elmúlt időszakot? (1:11)
  • Mit látsz az elmúlt két hónapnak a függvényében az évről. Ha az év elején beszéltünk volna akkor az teljesen másként hatott volna. Most mit várunk így 2020 őszén és 2021-ben. Szerinted mit hoz a jövő? (03:28)
  • A gazdaságot folyamatosan nyitják meg. Most lehet hallani második hullámról és hogy két évig fog tartani. Az emberek ugyan úgy fognak vásárolni és nyitni? Hogy viszonyulsz ezekhez a hullámokhoz a járvány szempontjából lesz ilyen szerinted? (10:53)
  • Most Budapesten érdemesebb lakást venni vagy inkább bérelni? Hogy látod, hogy alakul az árszint ezzel kapcsolatban. (14:49)
  • A következő kérdés érkezett: akkor most érdemes ingatlant venni? Milyen helyszíneken van nagyobb áralku, hol érdemes körbenézni annak, aki azt szeretné, hogy olcsón vegyen. (20:43)
  • A következő kérdés érkezett: Azt kérdezi most mindenki, hogy akkor most csökkennek az árak akkor érdemes ingatlant venni, ha igen akkor mit érdemes?  Milyen helyszíneken van akár nagyobb áralku vagy hol érdemes körbenézni? (28:06)

#estatediplomat

<