Podcast

A Kaució podcast adásait a továbbiakban meghallgathatjátok a Portfolio.hu Podcastjai között is!

Napjainkban a Kaució szó a hétköznapi használatban egy kicsit szitokszóként van elterjedve, főként ingatlanbérbeadás kapcsán találkozik vele az ember és kulcsfontosságú részét képezi a bérleti szerződésnek. Ha megértjük létjogosultságát és a bérleti szerződés megfogalmazásakor figyelünk arra, hogy az mit jelent, konzultálunk ügyvéddel az aláírás előtt akkor csökkenthetjük az ingatlanbérlés kockázatait mindkét fél oldaláról.

A podcast abban segít kedves hosszútávú bérbeadó ingatlantulajdonos és ingatlanpiac után érdeklődő, hogy több információval vértezzelek fel a továbbiakban. Ingatlankezelőként testközelből látom, hogy mind a külföldi mind a magyar tulajdonosoknak, folyamatos hiteles információra van szüksége a jó döntések meghozásához. És ezt mindig jobb egy szakértőtől egyenesen megkapni.

Olyan hiteles, szakértő emberekkel beszélem át az eseményeket akik szakmaibb szemszögből látják az összefüggéseket és olyan meglátásaik vannak amire talán nem is gondolunk. Több nézőpont, több információ, amit mindenhol: otthon, autóban, futás közben hallgathatsz. Csak gyakorlati tudás, semmi elmélet.

A Kaució Podcast adásait meghallgathatjátok itt a Soundcloud linkeken, lejjebb görgetve a konkrét podcast adásokra kattintva illetve a Spotify, Anchor.fm, Google podcast és Apple Podcast felületeken.

A képekre kattintva az egyes beszélgetések részletesebb leírását olvashatjátok: a beszélgető partnerről tudhattok meg többet illetve a podcastben érintett összes téma idősávjait is kigyűjtöttük nektek. Így akár egyből odalehet tekerni a számodra érdekesebb részhez:Zatik Ádám vendége a Kaució Podcastben Várhelyi Tibor a Consolum Architects Kft alapító ügyvezetője volt, akivel beszélgettünk milyen az mikor a talajvíz megakadályozza hogy garázsunk legyen, miért kell leellenőrizni konkrétan melyik telket vesszük meg gps-el és miért fontos a telek típusa támogatás igényléskor. 

Nagy Rékával a Flatco Lakberendezési osztályvezetőjével beszélgettünk az alapanyagárak növekedéséről, mikorra készül el Budapest első kifejezetten bérbeadásra épített apartmanháza és hogyan érdemes egy bérbeadásra kialakított lakást berendezni.

Zatik Ádám vendége a Kaució Podcastben Vas Gergely, az okosotthon kiépítésével foglalkozó Smartbuild Kft ügyvezetője volt akivel szóba kerültek a negatív tévhitek, a buszrendszer, a magyarországi villanyszerelők és a hibák amiket elkövethetünk okosotthon rendszer kiépítésekor.

A mai vendégem Király Dániel a könnyűszerkezetes házak gyártásával foglalkozó Királyházak gazdasági vezetője. Mi ennek az iparágnak a magyarországi helyzete, mennyire lehet alternatívája a téglának vagy a panelépületeknek, többek között ezek is szóba kerültek Dániellel történt beszélgetésünk során.

A mai Kaució podcast adásban Jóna Péterrel az Immo1 Révay Köz ingatlaniroda tulajdonosával beszélgetek a budapesti belvárosi ingatlanpiacról, a középtávú lakáskiadásokról, miért gondoljuk tulajdonosként hogy mindent tudunk pedig nem és az írásbeli ajánlat intézményéről.

Ez a beszélgetés beavat bennünket az ingatlanközvetítők világába hogyan tanítják őket, mit tanulnak és mit írjunk ki hogy tényleg ne hívjanak ingatlanosok. A beszélgetésünk fő fókusza a hideghívások, a különböző tulajdonos típusok és az ingatlanpiac online marketingje volt.A Kaució podcast mai vendége Szalai Tamás Ingatlanista, az ingatlanközvetítőket képző Ingatlan.academy alapítója.

A Kaució Podcast mai vendége Posta Tibor, HotelTV specialista, a SAT.HU antenna szakáruház ügyvezető tulajdonosa, Szó volt többek között arról, hogy mi a különbség a műholdas, a digitális és a kábeltévé között, mi számít legális TV műsor lementésnek, mi az utp és a coax kábel és mire érdemes ezek kiépítésénél figyelni egy rövidtávon kiadott és egy hosszútávon kiadott lakás felújításánál.

A mai vendégem Keszthelyi Péter, ingatlanértékesítő, akivel beszélgettünk a budapesti ingatlanpiacról, arról hogy mi a különbség ingatlanközvetítő és ingatlanértékesítő között, a techcégekről mi a véleménye az ingatlanpiacon, milyen területeken lennének hasznosak valamint Péter egyik specialításáról: hogyan érdemes a bérlőjelöltetek megszűrni.

A mai vendégem Balla Ákos, a Balla Ingatlan alapító tulajdonosa, aki immár másodszorra fogadta el a meghívásomat a Kaució podcastbe 2020 áprilisa után. Ismét sok területet érintettünk: belvárosi piacot, szállodák vs rövidtávú kiadók, panelpiac, Budapest külvárosi piac, Budapest agglomeráció, vidéki ingatlanpiac.

<