Rólam

Fiatalon az ingatlanok feltérképezése volt a hobbim

Először még 5-6 éves koromban kerültem kapcsolatba ingatlanokkal a nagymamám révén, aki anno kárpótlási ingatlan árveréseken vett részt és mindig elmesélte, hogy mi történt ott, hogyan volt megszervezve és ezt mindig annyira érdekesen adta elő, hogy imádtam hallgatni. 10 éves koromban amíg a húgom hercegnőket rajzolt és kiszínezett Én a lapok másik oldalára a családi ingatlanok helyszínrajzait rajzoltam át. Nálunk a családban az ingatlanok mindig központi téma a családban, így már az anyatejjel is ezt szívtam magamba.

14 éves koromban Édesapám megkért, hogy a családi cég  új telephelyépítése miatt ha van kedvem nézelődjek fejlesztési területek után az egész országban. Ettől kezdve a hobbim az ingatlan.com, az expressz.hu és az akkor releváns oldalak folyamatos nézetése volt a kikapcsolódásom. Tudom, elég fura hobbi egy tinédzsernek. Így ezek által egyre több kevésbé ismert oldalt és ingatlanhirdetést találtam az interneten.

Rájöttem, hogy az érték az online keresési feltételek ismeretében rejlik. Minél inkább belevetettem magam az eladó, kiadó ingatlanok világába, annál több, széles körben ismeretlen, eldugott ingatlanhirdetésre bukkantam, ami kifizetődő időtöltésnek és végül pedig jó üzletnek bizonyult.

Az ingatlanproblémák valós megoldásával igyekszem értéket adni az embereknek

A 2000-es években végigkövettem az ingatlanboom-ot, majd a recessziót. Nagyon sokat tanultam abból az időszakból is. Akkor még nem volt elegendő felesleges tőkém, amit be tudtam volna fektetni, de egyet már akkor megtanultam: recesszió idején lehet igazán megragadni a jó lehetőségeket. Ezzel igyekszem segíteni másoknak.

A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem Épületgépész mérnökként, csak nemrég döbbentem rá, hogy ez is az épületekkel kapcsolatos. Emlékszem a vizsgaidőszakokban a tanulás helyett mindig az évfolyamtársak albérlet keresési problémái jártak a fejemben, hogyan lehetne összehozni az ingatlantulajdonosi szempontokat és a diákok albérletkeresési igényeivel, mert láttam, hogy mennyi megbízható diáknak lenne pénze jobb helyre és mennyi megbízható jó ingatlantulajdonos nem talál jó bérlőt.

A win-win partnerségekben hiszek és ezért teszek nap mint nap

2010-ben a családom segítségével kifejlesztettem (a rendszertől egészen az üzemeltetésig) az ország első automata szállodáját Győrben. Így komplexebb ingatlanfejlesztési tapasztalatokat is szereztem, a szoftverfejlesztéstől kezdve, az ingatlankezelésen át, a szálloda menedzsmentig. Azonban ez a projekt ébresztett rá arra, hogy nem vagyok egy „szálloda üzemeltető” típus és nem is az emberek nélküli, automatizált világ, a személytelen folyamatok az, amiben szeretnék tevékenykedni, hiszen én valóban szeretek emberekkel dolgozni. Engem a személyes történetek, élethelyzetek érdekelnek igazán, így amint meghallok egy olyan sztorit, amiben történetesen valaki albérletet/ingatlant/befektetést keres, azonnal elkezd kattogni az agyam az ideális megoldáson.

Családi tulajdonú lakások, telkek, raktárak átírását, eladási és kiadási folyamatát vittem végig egészen mostanáig. Több ismerősöm keres meg azóta is, hogy segítsek neki, mert tudja, hogy eddigi projekteket sikeresen oldottam meg. Szerencsére mivel főként családi tulajdonú ingatlanokkal foglalkoztam, így a tulajdonosi szemléletem is talán jobban megvan hozzá. Ez főképp abban nyilvánul meg, hogy jobban figyelek egy projekt költségkeretére, nem a legdrágább megoldást erőltetem, hiszek a józan paraszti észben.

Magamról röviden

Feleségemmel és jelenleg kisbaba kisfiammal a 13.kerületben élünk. Hobbim az üzleti és motivációs könyvek olvasása és az amerikai kosárlabda kártyák gyűjtése, nagy Chicago Bulls rajongó vagyok 11 éves korom óta. Szeretek utazni és világot látni. A non-profit projektem a “Generációváltás sérülések nélkül” projekt, melyben az családi vállalkozásokban az átvevő útód generációnak szervezek találkozókat, ahol sikeres már lezajlott átvevők mesélik el, hogy nekik hogyan sikerült összehangolniuk az üzletet és a családi kötelékeket.

 

Ha van olyan ingatlanokkal kapcsolatos történeted amiből mások is tudnak okulni, kérlek küldd el emailben.
Pályafutásom alatt jó pár durva történetet hallottam már másoktól megvásárolt lakásokkal és más ingatlanokkal kapcsolatban, amiből azt gondolom mindannyian tudunk tanulni, ha van ilyen történeted kérlek küldjed el emailben a hello@zatikadam.hu címre és csak a hozzájárulásoddal név, helyszínek megváltoztatásával tanító jelleggel szívesen belefoglalom egy blogbejegyzésembe.